fbpx

Canyoning Susec

Imádsz ugrálni? Csúszdázni a természet csiszolta sziklákon? Szereted a víz közelségét? Akkor ezt a túrát imádni fogod!

Tarts velünk egy természet alkotta aquaparkba!

A Susec kanyon víz által kivájt „csúszdái”, kisebb-nagyobb medencéi tökéletes helyszínt biztosítanak egy extrém túrához. A forrástól indulva egészen a kanyon aljáig a patak medrét követve jutunk le, helyenként 2-8 méter magas ugrásokkal, csúszdázásokkal és köteles ereszkedésekkel. A bátortalanabbaknak minden esetben tudunk „kerülő” utat biztosítani, ezért nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek aki szeretne részt venni egy felejthetetlen kalandban.

Túra áttekintés

A túra menete

A túra a bázisunkról indul, amely Bovec főterétől 5 percnyi sétálásra található. A kocsival érkezőknek van parkolási lehetőség, valamint a Bovecban lakóknak előzetes egyeztetés alapján transzfert is tudunk biztosítania a bázisunk es a szállás között. A túra kezdete előtt 5 perccel van gyülekező. Felvesszük a szükséges felszereléseket (sisak, neoprén ruha, neoprén cipő, beülő) majd beülünk a kisbuszokba és megindulunk a kanyon felé.

Miután odaértünk levesszük a száraz ruhánkat és berakjuk a buszba, csak a fürdőruhánkat kell magunkon hagyni. A többi felszerelésünkből egy batyut készítünk, a vállunkra kapjuk és elindulunk felfele a kanyont tápláló patakot követve. Kb. 30 perces „túra” után megérkezünk a kanyon tetejéhez, ahol felvesszük a neoprén ruhánkat és végre megmártózhatunk a frissítő vízben.

Egy rövid biztonságtechnikai oktatás után el is indulunk lefelé a patak vájta kanyonban. A természet alkotta csúszdák és különböző mélységű tavak remek lehetőséget nyújtanak a csúszdázásra és ugrálásra. A bátrabbak megpróbálkozhatnak nagyobb ugrásokkal is, ugyanakkor a félősebbeknek is minden esetben biztosítjuk a biztonságos lejutást.

Kb. 1,5 óra alatt érünk le a csodálatos Susec kanyonból a kiinduló helyünkre. A buszok itt fognak várni minket és átöltözés után elfáradva, de rengeteg élménnyel gazdagodva indulunk vissza Bovecba.

Canyoning túra ára

65 EUR/fő

Canyoning Susec elérhető

Március 15 - Október 31 között

Túra indulása

Előre egyeztetés alapján

Gyülekező helyszíne

Dvor 46, 5230 Bovec, Szlovénia

Gyülekező időpontja

Túra indulás előtt 15 perccel

Mit tartalmaz az alapár?
  • sisak
  • neoprén ruha (7mm)
  • neoprén cipő
  • neoprén zokni
  • beülő
Amit hoznotok kell
  • fürdőruha
  • törölköző
  • száraz alsónemű átöltözéshez a túra végére
  • naptej (érzékeny bőrűeknek)

Biztosítások az Extrémzóna ajánlásával

Nem várt események, balesetek vagy betegségek sajnos bármikor előfordulhatnak, ezért fontos, hogy előre felkészülten induljunk útnak. Az Extrémzónánál kedvezményes áron kínálunk biztosítási csomagokat az EUB-n keresztül, amelyek egyszerűen és gyorsan megköthetők.