fbpx

Rafting Túra

Fedezd fel a Soca folyó festői tájait egy fantasztikus rafting túrán!

Standard Rafting túra

A Soča folyó legizgalmasabb, 7 kilométeres evezhető szakaszát fedezzük fel standard túránk alkalmával. 6-8 fős raft hajókkal vágunk neki a smaragdzöld vadvíznek, ahol adrenalinból nem lesz hiány! Az első pár kilométeren ráhangolódunk a hullámokra, majd vadabb vizekre evezünk. A hatalmas sziklákat kerülgetve haladunk a folyón, az evezés mellett időnként kiállunk, gyönyörködünk vízesésekben, ugrálunk, csúszdázunk a hófehér sziklákról. A profi túravezetőink és a varázslatos panoráma garantáltan életre szóló élménnyé teszi a rafting túrádat, legyen az első alkalom, vagy akár a sokadik.

Túra áttekintés

Hosszú Rafting túra

A standard túránkhoz hasonlóan 6-8 fős raft hajókkal fedezzük fel a természet nyújtotta kincseket, azonban hosszú túránk alkalmával egy lényegesen hosszabb szakaszon. Körülbelül 25 kilométeren keresztül sajátíthatjuk el az evezés helyes technikáját, gyönyörködhetünk a 360 fokos panorámában. Rengeteg lehetőségünk lesz kiállni, ugrálni a hófehér sziklákról, csúszdázni a hullámok közé. Útba ejtünk még gyönyörű vízeséseket és izgalmas zúgókat is. Ezen az egész napos túrán gyönyörű szakaszait mutatjuk meg az ezerarcú Soca folyónak, élményekből nem lesz hiány! Ha egy egész napon keresztül élveznéd a természet által nyújtott flowt, akkor ez a túra neked való!

Túra áttekintés

A túrák menete

A túra a bázisunkról indul, amely Bovec főterétől 5 percnyi sétálásra található. A kocsival érkezőknek van parkolási lehetőség, valamint a Bovecban lakóknak előzetes egyeztetés alapján transzfert is tudunk biztosítania a bázisunk es a szállás között. A túra kezdete előtt 5 perccel van gyülekező. Felvesszük a szükséges felszereléseket (sisak, neoprén ruha, mentőmellény, neoprén cipő) majd beülünk a kisbuszokba és megindulunk a folyó felé.

Miután odaértünk, a folyóparton elkezdünk átöltözni. A száraz ruháinkat és egyéb értékeinket berakjuk a buszba ahol teljes biztonságban lesznek a túra alatt, hiszen sofőrjeink végig vigyázni fognak rájuk. A guidok tartanak egy rövid biztonságtechnikai oktatást, majd nekivágunk a folyónak.

Az első „bemelegítő” szakasz tökéletes lesz az evezési technika elsajátítására valamint tudunk gyönyörködni a smaragd-kék vízben és a lélegzetelállító tájban. A túra második felében a Soca megmutatja a vadabb arcát, nagy sziklák, felfröccsenő hullámok fogják színesíteni túránkat. A túra során több megállót is tartunk ahol lehetőségetek lesz sziklákról ugrálni és más extrém dolgokat is kipróbálni. Kb. 1,5 óra után megérkezünk a kiszálló helyre, ahol a buszok már várni fognak minket. Az átöltözés után elfáradva, de rengeteg élménnyel gazdagodva indulunk is vissza Bovecba.

Rafting túra ára

Standard túra: 68 EUR/fő

Hosszú túra: 100 EUR/fő

Hosszú túra + piknik: 120 EUR/fő

Vadvízi Kajak Túrák időpontjai

Március 15 - Október 31 között

Túra indulása

Egyeztetés alapján

Gyülekező helyszíne

Dvor 46, 5230 Bovec, Szlovénia

Gyülekező ideje

Túra indulás előtt 15 perccel

Amit biztosítunk
  • sisak
  • úszást segítő mellény
  • neoprén ruha
  • neoprén felső (időjárástól függően)
  • neoprén cipő
Amit hoznotok kell
  • fürdőruha
  • törölköző
  • száraz alsónemű átöltözéshez a túra végére
  • naptej (érzékeny bőrűeknek)

Biztosítások az Extrémzóna ajánlásával

Nem várt események, balesetek vagy betegségek sajnos bármikor előfordulhatnak, ezért fontos, hogy előre felkészülten induljunk útnak. Az Extrémzónánál kedvezményes áron kínálunk biztosítási csomagokat az EUB-n keresztül, amelyek egyszerűen és gyorsan megköthetők.