fbpx

Aktív hétvége E-Bike túrával a Mura völgyben

Tölts velünk egy felejthetetlen aktív hétvégét bicajozással, túrázással a festői stájer Alpokban, Július 18-21 között!

Aktív kikapcsolódás a festői stájer Alpokban

Július 18 – 21 között megrendezésre kerülő programunkon résztvehettek egy izgalmas 64 km-es E-Bike túrán a festői Murau völgyben valamint egy kellemes gyalogtúrán festői környezetben a Frauenalpe-ra. Tölts velünk egy felejthetetlen aktív hétvégét bicajozással, túrázással a festői stájer Alpokban!

Programok

Csütörtök - Érkezés és szállás elfoglalása

Érkezés Murauba 18.00

Szállás elfoglalása a da Capo Kreischberg (Murau) egy gyönyörű környezetben fekvő panzió. Minden igényt kielégítő családi szállás magyar személyzettel és maximális kényelemmel. A félpanzió során ízletes és minőségi ételeket fogyaszthattok és a különleges étrend szerint étkező vendégekhez is igazodnak.

Péntek - Kerékpártúra

Csodálatos vidéken tekerjük végig a 64 km-es túratávot. Utunk együtt halad a Mura-völgyi kisvasút nyomvonalával és a robajló folyóval, melyen raftingosok teszik próbára ügyességüket. Meseszép falvak teszik még változatosabbá az utazást. Utunk során többször átszeljük a folyót, persze nem vízen, hanem változatos kis hidakon. A tekerést pihenőkkel tarkítjuk, ahol lehetőség van egy kis extra cappucinora vagy egy ínycsiklandó almásrétesre vaníliaszósszal, hogy energiaraktárainkat feltöltsük. A túra felénél Tamsweg főterére érve hangulatos éttermek közül választhatunk. Újra nyeregbe pattanunk! A visszaúton ismét láthatjuk a kis piros nosztalgiakocsikból álló Murtal Bahn-t, sőt még versenyezhetünk is vele, hiszen jórészt lejtőn gurulunk hazáig. A túra távja ne riasszon meg, bármikor megszakítható és a kisvasúttal folytatható!

Este, mikor a nap már lenyugodott, felizzik a parázs és a szálláshelyen igazi stájer ételekkel és italokkal vár minket a közös grill vacsora.

Szombat - Gyalogtúra

A könnyű és látványos túránk választható távon teljesíthető. A szállástól (12+5 km), vagy részben autóval (5 km). A lankás, erdős túraútvonal végig festői környezetben halad, ahol a túraösvényeket mókusok keresztezik és szinte harapni lehet a friss levegőt.  

Utunk legelőkön, vadvirágos réteken keresztül vezet a kápolnával ékesített hegytetőre a Frauenalpe-ra (1997 m), ahonnan pazar kilátásban gyönyörködhetünk. A túra során padokkal felszerelt kilátópontok biztosítják, hogy egy kicsit szuszogjunk és csodás fotókat készíthessünk. Túránkat az Alacsony-Tauern vonulatára nyíló pompás panorámát élvezve a Mormota-szikláig folytatjuk. Végül  hangulatos ösvényen ereszkedünk le a ropogós disznósültjéről híres hegyi vendéglőhöz, ahol ebédelési lehetőség van. A szállásra közösen, autókkal megyünk vissza. 

Vasárnap - Fakultatív programok

Szabadon választható program az igényeitek alapján. Lehet újra nyeregbe pattanni és akár keményebb terepen kerékpározni, vagy a környéken gyalogtúrázni.

Árak és jelentkezés

Fenőtt - kerékpárbérléssel: 310 EUR / fő

Gyerek - kerékpárbérléssel: 289 EUR / fő

Felnőtt - kerékpárbérlés nélkül: 250 EUR/fő

Gyerek - kerékpárbérlés nélkül: 229 EUR/fő

A csomag tartalmazza a szállást, félpanziót, a kerékpár és gyalogtúra programokat és a túravezetést.

Aktív hétvége Murauban

Július 18-21

Utazás

Egyénileg, autóval. Bátran jelentkezz egyedül is, hiszen mindig szervezünk telekocsikat! 

Szállás

Da Capo Kreischberg panzió, a csomag tartalmazza.

Amit biztosítunk
  • Szállás félpanzióval
  • Elektromos kerékpár
  • Túravezető
Amit hoznotok kell
  • Sportos öltözet, esővédő, hátizsák, kulacs.
  • Túra felszerelés, túra bakancs stb
  • Jó kedv