fbpx

Canyoning Susec

Imádsz ugrálni? Csúszdázni a természet csiszolta sziklákon? Szereted a víz közelségét? Akkor ezt a túrát imádni fogod!

Tarts velünk egy természet alkotta aquaparkba!

A Susec kanyon víz által kivájt „csúszdái”, kisebb-nagyobb medencéi tökéletes helyszínt biztosítanak egy extrém túrához. A forrástól indulva egészen a kanyon aljáig a patak medrét követve jutunk le, helyenként 2-8 méter magas ugrásokkal, csúszdázásokkal és köteles ereszkedésekkel. A bátortalanabbaknak minden esetben tudunk „kerülő” utat biztosítani, ezért nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek aki szeretne részt venni egy felejthetetlen kalandban.

Túra áttekintés

A túra menete

A túra a bázisunkról indul, amely Bovec főterétől 5 percnyi sétálásra található. A kocsival érkezőknek van parkolási lehetőség, valamint a Bovecban lakóknak előzetes egyeztetés alapján transzfert is tudunk biztosítania a bázisunk es a szállás között. A túra kezdete előtt 5 perccel van gyülekező. Felvesszük a szükséges felszereléseket (sisak, neoprén ruha, neoprén cipő, beülő) majd beülünk a kisbuszokba és megindulunk a kanyon felé.

Miután odaértünk levesszük a száraz ruhánkat és berakjuk a buszba, csak a fürdőruhánkat kell magunkon hagyni. A többi felszerelésünkből egy batyut készítünk, a vállunkra kapjuk és elindulunk felfele a kanyont tápláló patakot követve. Kb. 30 perces „túra” után megérkezünk a kanyon tetejéhez, ahol felvesszük a neoprén ruhánkat és végre megmártózhatunk a frissítő vízben.

Egy rövid biztonságtechnikai oktatás után el is indulunk lefelé a patak vájta kanyonban. A természet alkotta csúszdák és különböző mélységű tavak remek lehetőséget nyújtanak a csúszdázásra és ugrálásra. A bátrabbak megpróbálkozhatnak nagyobb ugrásokkal is, ugyanakkor a félősebbeknek is minden esetben biztosítjuk a biztonságos lejutást.

Kb. 1,5 óra alatt érünk le a csodálatos Susec kanyonból a kiinduló helyünkre. A buszok itt fognak várni minket és átöltözés után elfáradva, de rengeteg élménnyel gazdagodva indulunk vissza Bovecba.

Canyoning túra ára

65 EUR/fő

Canyoning Susec elérhető

Március 15 - Október 31 között

Túra indulása

Előre egyeztetés alapján

Gyülekező helyszíne

Dvor 46, 5230 Bovec, Szlovénia

Gyülekező időpontja

Túra indulás előtt 15 perccel

Mit tartalmaz az alapár?
  • sisak
  • neoprén ruha (7mm)
  • neoprén cipő
  • neoprén zokni
  • beülő
Amit hoznotok kell
  • fürdőruha
  • törölköző
  • száraz alsónemű átöltözéshez a túra végére
  • naptej (érzékeny bőrűeknek)